El comunicat del anterior govern sobre l' auditoria.

diumenge, 5 de febrer del 2012

El passat divendres el 9 Nou va publicar un comunicat del grup municipal  de ERC de Calldetenes, en el que es qüestionava el resultat de l' auditoria recentment presentada, i s' acusava a l' actual govern de llençar un missatge apocalíptic sobre l' estat de les finances municipals, i es ratificaven  en que el deute a curt termini era de 399.000 euros.

Des de fa uns anys assisteixo als plens i segueixo amb interès la política municipal, i el missatge que s' ens va donar a l' auditoria em va semblar força realista i per suposat gens apocalíptic. Crec que la feina feta pels auditors ha estat honesta i realista, crec que el deute existeix tal com s' especifica en el seu treball, i també penso que cal incorporar-hi de manera urgent, el resultat del exercici 2011 per conèixer la situació actual de la manera més real possible.

En el comunicat emès per l' equip del anterior govern municipal, es dona a entendre que si els propietaris del torrental liquidessin totes les quotes, tindríem el problema pràcticament resolt, sense explicar en absolut perquè els propietaris no les paguen, ni perquè el cas està en aquest moment als jutjats,  ni si l' anterior alcalde com a part afectada, ha fet efectives en temps i forma totes les quotes que li pertocaven. Seguint amb els números, el comunicat tampoc explica que el deute a llarg termini també està per sobre del que actualment permet la llei, i molt per sobre si hi sumem els ja famosos 700.000 euros del camp de futbol, dels que inevitablement l' ajuntament s' ha de fer càrrec.

Fent ús del meu dret a consultar l' auditoria, que com sabeu està a disposició dels veïns des del dia següent de la seva presentació, he observat que aquesta també parla d' altres aspectes que el comunicat passa per alt. Parla de manca de control en els pagaments municipals, un punt que ratifiquen els recents escàndols de les dietes del mercat i de la deixalleria. Fa referència també  a la  desaparició de la documentació de les obres del Torrental i de l' avinguda dels Països Catalans, de la falta d' un inventari dels bens propietat del ajuntament, d' errors en la gestió de les amortitzacions comptables, de la situació de paràlisi de les obres de pavelló, en definitiva fa tot un seguit de consideracions, que en contra del que explica el comunicat, fan que la situació pugui ser realment apocalíptica.

Avui  també s' ha parlat del comunicat al diari digital Osona.com, en un escrit que entenc que augmenta la confusió sobre la realitat del poble. En la noticia no es fa  cap referència al govern anterior o al grup municipal de ERC, i s' atribueix l' autoria del escrit a ERC.  Per els que procurem seguir de prop la política municipal,  ens resulta evident que son molts els militants de ERC de Calldetenes que no estan d' acord en com s' han fet les coses aquests darrers anys, només cal recordar la seva oposició ja en l' anterior legislatura a algunes de les propostes del alcalde,  l' escàs  suport que va tenir l' anterior alcalde per ser el cap de llista a les darreres municipals, i les repetides peticions de transparència de militants de ERC que han assistit com a públic als darrers plens..

Crec que un partit com ERC que sempre ha fet de la transparència i de les "mans netes" la seva bandera, un missatge que jo m' he cregut fermament tot i no ser militant,  cal s' impliqui a nivell de la seva direcció comarcal, o si cal a nivell de la direcció nacional, i es posicioni d' una manera clara en aquest assumpte, avalant de manera publica i clara el comunicat del que estem parlant, i per extensió tota la política portada a terme l' anterior legislatura,  o promogui la renuncia del seu cap de llista si creuen, com jo crec, que l' actuació no ha estat la correcta,  Calldetenes i el país segur que els hi agrairà.

3 comentaris:

Santi ha dit...

Bé referent en aquest escrit, jo torno a opinar el mateix que ja fa dies tinc el cap.
D'acord que a banda de desvincular l'equip d'ERC, que segons Osona.com sembla que siguin els responsables del endeutament, tinc molt clar que el deute del torrental és un fet clar. Per aquest motiu i que puja més 3 milions d'euros, és un deute que el poble tenim que assumir, perquè hi ha els propietaris del torrental que no paguen.
Per tant jo crec que és absurd intentar falsejar els números exposats a l'auditoria i tampoc entenc per quin motiu es fa.
El que hem de pensar és que si volem ser realistes, els regidors del govern anterior d'ERC haurien d'abandonar els seus càrrecs per la mala gestió demostrada i d'aquesta manera podríem tenir un govern de concentració, cosa que el poble aniria millor.
No es pot parlar mai de la vida d'un deute de 399.000 €, quan està molt clar que tenim un deute i un problema bastant més greu.
Tal com diu la dita "reconèixer és de savis", el millor per tots és una dimissió dels abans esmentats i deixar pas a regidors d'esquerra amb les mans netes i amb ganes de treballar conjuntament amb el nou govern actual.
D'aquesta manera jo diría que la feina serà més repartida i amb més ganes de col·laborar.

Em sap greu però és el que penso realment.

the team ha dit...

Quan llegeixo aquests darrers articles referents a l'auditoria em recomforta una mica veure els dels dies (31-01/20-05 i 18-07-2010) en aquest mateix blog i que parlant del meu "sorprenent" comportament.
Màrius Valls i Arnó.

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Marius,

Per "sorprenent" que em resultes en aquells moments la teva manera d' actuar, a dia d' avui hi veig una explicació.

Gràcies per participar.