Les municipals del 22 de maig a Calldetenes i el Twitter.

dissabte, 7 de maig del 2011

Ara que amb motiu de les eleccions municipals l' ús del Twitter  s' esta popularitzant al poble, m' he animat a fer un parell d' apunts pràctics sobre aquesta xarxa.

Actualment un dels usos més habituals de Twitter, es  fer arribar les nostres opinions o preguntes a canals de televisió que ho incorporin, això si tenint present que la mida màxima del missatge es de 140 caràcters.  En els actuals debats electorals del 9TV, es pot comprovar en la pràctica aquesta facilitat.

Els missatges enviats a Twitter queden guardats, i hi han multitud d' eines que ens permeten consultar que s' ha dit sobre un tema en concret, o que permeten  seguir en el mateix moment que s' esta dient sobre algun tema d' actualitat, la recent legalització de BILDU en pot ser un exemple.

la millor manera de fer aquesta mena de seguiments, es fent servir els anomenats "hashtags", que no son altre cosa que paraules a les que s' anteposa  el signe #, que las identifica com a tals, i amb les que s' arriba al  conveni que seran les que identificaran de que estem parlant.  Per seguir les eleccions de Calldetenes, ens podríem posar d' acord, en utilitzar el hashtag  #callde22m . Animeu-vos i pregunteu a els nostres candidats sobre el seu programa electoral, i sobre tota mena d' afers municipals, fent servir aquest "hashtag".

També hi  ha molts blocs i webs, que incorporen finestres on es visualitzen els missatges enviats a Twitter, en general referents  a una temàtica concreta.  En aquest mateix bloc, ho podeu veure en el apartat "Piulades a Calldetenes", on des de ja fa temps es visualitzen els missatges més recents a Twitter que fan referència al nostre poble,  i a partir d' ara mateix,  també en el nou apartat que acabo d' incorporar:  "Eleccions del 22 de maig", on es recolliran tots el missatges sobre les eleccions municipals d' enguany portin aquest hashtag. El missatges es visualitzen  independentment de qui ha enviat el missatge al Twitter, i des del mateix moment que s' envia.  Pels que no  estan al Twitter, pot ser una bona manera de seguir el que s' hi diu.

Per qui tingui més interès en saber del funcionament del Twitter, adjunto una presentació preparada per ElGiroscopi, en la que fan  servir Slideshare,  una de les eines de les que la he parlat en el bloc.